Afterwork dumpling-kurs på Zoom i regi av kinakål.no for en gruppe DNB-ansatte, 23. april 2021. Denne handlelista kan du også se på denne websiden: kinakål.no/handleliste-dnb. Vi lager ideelt sett ca 20 dumplings, enten med kjøttfyll (storfe), eller veganfyll.
Noe av dette har du sikkert fra før:
-siktet hvetemel (135g/pers)
-vårløk (2 stilker/pers)
-kinakål (1/4/pers)
-fersk ingefær (3 cm/pers)
-soyasaus (du trenger alt i alt et par spiseskjeer)
-smaknøytral matolje (solsikke/mais/raps/peanøtt)
-sesamolje (kan evt. droppes og erstattes med matolje)
-salt
-malt hvit pepper
Du som vil lage kjøttfyll skaffer også:
-kjøttdeig av okse (200g/pers
Du som vil lage veganfyll skaffer også:
-en pakke fast tofu, den under får du på kolonial.no og ihvertfall på rema 1000 her på tøyen. Andre typer *fast tofu* kan også brukes. Du trenger ca 200g-
For den ultimate autentiske opplevelsen, hvis du vil spise disse dumplingene som de spises i Kina, da skaffer du også denne svarte kinesiske eddiken til dippen. Den er å få i alle sydøst-asiatiske butikker i Oslo sentrum, og heter Chinkiang Vinegar. Den brukes enten alene eller i en kombinasjon med soyasaus og eller chilliolje.