Afterwork dumpling-kurs på Zoom i regi av kinakål.no for en gruppe DNB-ansatte, 23. april 2021. Denne handlelista kan du også se på denne websiden: kinakål.no/handleliste-dnb. Vi lager ideelt sett ca 20 dumplings, enten med kjøttfyll (storfe), eller veganfyll.


Noe av dette har du sikkert fra før:


-siktet hvetemel (135g/pers)

-vårløk (2 stilker/pers)

-kinakål (1/4/pers)

-fersk ingefær (3 cm/pers)

-soyasaus (du trenger alt i alt et par spiseskjeer)

-smaknøytral matolje (solsikke/mais/raps/peanøtt)

-sesamolje (kan evt. droppes og erstattes med matolje)

-salt

-malt hvit pepper


Du som vil lage kjøttfyll skaffer også:

-kjøttdeig av okse (200g/pers

Du som vil lage veganfyll skaffer også:

-en pakke fast tofu, den under får du på kolonial.no og ihvertfall på rema 1000 her på tøyen. Andre typer *fast tofu* kan også brukes. Du trenger ca 200g-

For den ultimate autentiske opplevelsen, hvis du vil spise disse dumplingene som de spises i Kina, da skaffer du også denne svarte kinesiske eddiken til dippen. Den er å få i alle sydøst-asiatiske butikker i Oslo sentrum, og heter Chinkiang Vinegar. Den brukes enten alene eller i en kombinasjon med soyasaus og eller chilliolje.


Noe du lurer på i forkant, eller etterpå, drop meg en mail på: deepfrieduck@gmail.com